Pyszna! Ale zdecydowanie dla kawoszy, bo smak espresso jest mocno wyczuwalny.
Przepis z bloga Rachel cooks 'Almond Mocha Granola'
Skladniki:
(na pojemnik 1-litrowy)
szklanka = 'cup' = 250ml
Rozgrzej piekarnik do 150stC. Wyloz duza blaszke pergaminem do pieczenia. W sporej misce wymieszaj platki owsiane, migdaly, sól, cukier, mielony len i proszek espresso. W osobnej miseczce wymieszaj olej z wanila. Wlej mokre skladniki do suchych i bardzo dobrze wymieszaj. Wysyp na blasze, wyrownaj, by warstwa byla rownomierna i piecz przez 15min. Nastepnie przemieszaj i piecz kolejnych 15-20min, lub do czasu, az granola bedzie zloto-brazowa. Zostaw do calkowitego ostudzenia i wmieszaj czekolade. Przechowuj w szczelnym pojemniku.
No comments:
Post a Comment