Pomysł z bloga Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki.
Składniki:
(dla 1 osoby)
1 ugotowany albo upieczony buraczek
garstka pomidorków koktajlowych (jakieś 10 sztuk)
kawałek czerwonej cebuli (de gustibus)
50g sera feta
garść sałaty, oryginalnie roszponka, a u mnie lodowa
dodatkowo i opcjonalnie - kilka połamanych orzechów włoskich
1 1/2 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżki miodu
1/2 łyżki musztardy (u mnie Dijon)
sólo i pieprz do smaku
Sałatę rozłóż na talerzu.
Na niej ułóż pokrojone w kostkę buraczki, połówki pomidorków oraz półplasterki cebuli, albo kawałki orzechów, jeśli używasz.
Posyp pokruszoną fetą.
Składniki sosu dokładnie wymieszaj i polej sałatkę.
No comments:
Post a Comment