Przepis z bloga Raspberries and cream.
Składniki:
(na 10 sztuk)
- 75 g masła
- 100 g ciemnej czekolady, połamanej
- 150 g serka kremowego typu philadelphia
- 100 g drobnego cukru
- 1 jajko, roztrzepane
- 50 g mielonych migdałów
- 50 g maki, przesianej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Piekarnik nagrzej do 180stC. Wyłóż papilotkami foremkę do muffin (10 sztuk).
- Masło i czekoladę rozpuść w misce umieszczonej nad parującą wodą, lub w rondelku na niewielkim ogniu. Zostaw do przestudzenia.
- Cukier i serek ubijaj mikserem około 1 minuty, po czym dodaj jajko, mielone migdały, mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksuj. Wlej rozpuszczoną czekoladę z masłem i wymieszaj łyżka.
- Rozdziel pomiędzy papilotki - nakładaj do około 2/3 wysokości. Piecz 20-25 minut. Wyjmij na kratkę i zostaw do ostudzenia.
No comments:
Post a Comment