"Pyszne! Super proste do przygotowania i fantastycznie kremowe."
Skladniki:
(na 12 sztuk)
- 150 g ciasteczek owsianych
- 500 g zmielonego twarogu - u mnie: Philadlphia
- 1/2 - 3/4 szklanki cukru
- ziarenka wyskrobane z 1 laski wanilii
- 1 pełna łyżka mąki pszennej
- 1 białko jajka
- 6 truskawek
- Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Ciasteczka owsiane pokruszyć, wyłożyć do papilotek, uklepać.
- Twaróg wymieszać mikserem z cukrem, mąką, waniliąi białkiem. Masę wyłożyć na ciasteczka, w środek wcisnąć połówkę truskawki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę do 120 stopni. Piec przez 25 minut.
- Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Można jeść po wystudzeniu lub po schłodzeniu w lodówce (wówczas masa będzie bardziej kremowa).
No comments:
Post a Comment