Składniki:
(blaszka kwadratowa 20cm, czyli okolice 12 porcji)
- 2 szklanki płatków owsianych LUB szklanka zwykłych płatków i szklanka płatków błyskawicznych, takich drobniutko mielonych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki nasionek chia
- 2 dojrzałe banany
- 3 łyżki miodu lub syropu z agawy
- 3 czubate łyżeczki dżemu truskawkowego
- Rozgrzej piekarnik do 170stC. Przygotuj blaszkę - wyłóż papierem do pieczenia.
- Szklankę płatków owsianych zmiksuj na drobno, przełóż do miski. [Ten punkt możesz pominać, jeśli używasz już rozdrobnionych płatków.]
- Wymieszaj z drugą szklanką całych płatków, proszkiem do pieczenia i nasionkami chia.
- W osobnej misce rozgnieć banany i wmieszaj miód.
- Wymieszaj płatki z bananami. Masę przełóż do foremki i delikatnie wyrównaj. Posmaruj dżemem i piecz 20-25 minut.
- Przed pokrojeniem wystudź na kratce.
fajne; porywam jednego
ReplyDelete