Przepis ze strony BBC Food.
Składniki:
(na 3-4 porcje)
1 łyżka oleju
1 cebula, pokrojona na plasterki
450g marchewki, pokrojonej na plasterki
1 łyżeczka mielonej kolendry
750ml + warzywna kostka bulionowa, lub bulionetka
szklanka luźno upakowanych listków świeżej kolendry
- W sporym garnku rozgrzej olej. Wsyp cebulę i marchewkę i smaż przez 3-4 minuty, aż warzywa zaczna mięknać.
- Wmieszaj mielona kolendrę, dopraw dobrze do smaku i smaż kolejna minutę.
- Wlej wodę, wkrusz kostkę, zagotuj i gotuj do miękkości warzyw - około 15 minut.
- Wrzuć kolendrę i zmiksuj całość mikserem ręcznym, lub w blenderze.
w jedej zupie wszystko to co lubie ;)
ReplyDeletePysznie wygląda, muszę zrobić.
ReplyDelete