Składniki:
(na 12 sztuk)
szklanka = 250ml
suche
- 1 szklanka maki pszennej
- 1 szklanka maki wieloziarnistej (u mnie: Golden Wholegrain Bread Flour)
- 3/4 szklanki drobnego cukru
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 szklanka brzoskwiń puszkowanych, odcedzonych i pokrojonych na niewielkie kawałki
mokre
- 1 szklanka (lekko czubata) dobrego jogurtu kokosowego
- 2 jajka
- 6 łyżek oleju
- Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę na muffinki z 12 papilotkami.
- W dużej misce wymieszaj maki, cukier i proszek do pieczenia. Wrzuć pokrojone brzoskwinie i jeszcze raz dobrze wymieszaj.
- W osobnej misce, lub niewielkim dzbanku, roztrzep widelcem mokre skladniki. Wlej mieszankę mokra do suchej i szybko wymieszaj. Rozdziel ciasto pomiędzy przygotowane papilotki i piecz około 20-25 minut. Wyjmij z piekarnika i zostaw na kratce do ostygnięcia.
No comments:
Post a Comment