"Faktura sosu z cukinii zależy od tarki. na jakiej ją zetrzemy. Ja czasem używam drobnej - wtedy sos jest kremowy, a czasem grubej - wiórki cukinii pozostają chrupiące. I oczywiście swoją porcję zawsze doprawiam oliwą z chilli."
Przepis ze strony Gazeta.pl
Skladniki:
(na 3-4 dziecinne, lub 1 dorosla i 2 dziecinne porcje)
Makaron ugotuj al dente, odcedź. Cukinię zetrzyj na tarce i odciśnij nadmiar wody. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekany czosnek i cukinię. Smaż przez około 5 minut, często mieszając. Dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj jeszcze przez chwilę, aby sos zgęstniał. Gorący sos wymieszaj z makaronem. Posyp tartym parmezanem i podawaj.
No comments:
Post a Comment