Od niedawna cierpie na nadmiar resztek mleka skondensowanego. (Domowe lody okazaly sie popularne). Pelne kalorii cudo sie nie marnuje. Niestety. Podjadam je sumiennie kiedy tylko mam okazje... Niestety... Dlatego chyba lepiej miec w zapasie kilka dodatkowych przepisow...
Chlebek bananowy pochodzi z bloga The Catty Life.
Skladniki:
(na tortownice/blaszke 23cm) *
* W oryginalnym wpisie nie bylo niestety podanego rozmiaru blaszki. Ja zaryzykowalam moja ulubiona, silikonowa 20cm, ale to bylo zdecydowanie za malo - w chwilowym przyplywie geniuszu przygotowalam 4 ramekiny wylozone papilotkami, wlalam do nich resztki ciasta i upieklam dodatkowe 'muffinki'. O wiele lepiej sprawdzilaby sie blaszka 22-23cm, najlepiej ustawiona na blaszce do pieczenia (ciasto jest dosyc plynne), albo 2 blaszki do pieczenia bochenkow.
No comments:
Post a Comment