'Little perks', czyli niewielkie, dodatkowe korzyści z pracy za kulisami szkolnych zabaw i festiwali, to, między innymi, praktycznie nielimitowane pierwszeństwo w zaglądaniu do pudeł podarowanych przez rodziców, już niepotrzebnych, rupieci, ksiażek i ubrań. Przy rozkładaniu dóbr owych wszelakich na stoiskach to jest...
I tak oto, całkiem niespodziewanie, ale za to przydatnie, stałam się właścicielką jeszcze jednej książki kucharskiej. Szaleństwo pt. 'olej kokosowy dobry na wszystko' póki co nie słabnie, dlatego kolekcja przepisów owym inspirowanych wydaje się interesującym dodatkiem do kolekcji.
'Coconut oil. Nature's perfect ingredient' to kolekcja ponad 100 przepisów zawierających, bez niespodzianek, olej kokosowy. Od śniadań, przez szybkie kolacje i dania warzywne, aż do przystawek i deserów.
Książka jest pięknie wydana, z twardą oprawą i pełna minimalistycznych zdjęć. Jak zwykle pewne składniki, czy przepisy owe zawierające, do mnie raczej nie przemawiają, ale z przyjemnością ugotuję zupę soczewicową, upiekę czekoladowe ciasto z malinami, czy spróbuję rybnego curry, albo dhal z czerwonej soczewicy i pomidorów.
No comments:
Post a Comment