Przepis z bloga Gosi.
Składniki:
(blaszka/foremka 20cm jest idealna)
1 szklanka wiórków kokosowych
1 szklanka mąki
0,5 szklanki cukru (brązowego i białego pomieszanych)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek oleju
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 szklanka startej cukinii (pół średniej sztuki)
3/4 szklanki mleka (oryginalnie koziego, a u mnie krowizna)
Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj foremkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Suche składniki wymieszaj w sporej misce.
Cukinię dodaj do suchej mieszanki, następnie połącz z olejem, mlekiem i, jak zwykle na końcu, octem.
Przelej do przygotowanej foremki i piecz około 30-40 minut (zależy od mocy piekarnika - trzeba sprawdzać). Wyjmij na kratkę i zostaw do ostudzenia.
a wiesz że jeszcze nie robiłam nigdy cukiniowego ciasta
ReplyDelete