Ponieważ uwielbiam twaróg i najczęściej wyjadam prosto z pojemnika, najlepiej z odrobina dobrego dżemu na wierzchu, wersja na słono, mocno czosnkowa i mocno orzechowa bardzo mnie zaintrygowała. Smarowidło jest pyszne! Idealne do dobrego chleba, z kawałkiem wędliny na wierzchu. Dla dzieci może zbyt ostre w smaku - czosnek mocno dominuje, ale znaczy to mniej więcej tyle, że zostaje więcej dla reszty rodziny...
:)
Przepis z bloga Konsti.
Składniki:
(na średniej pojemności pojemnik)
Utrzyj masło z czosnkiem, bardzo drobniutko posiekanym, albo startym na miazgę (klik). Stopniowo dodawaj do niego twaróg i jogurt, cały czas miksujac. Przygotowaną masę wymieszaj z orzechami, lekko schłódź. Przed podaniem możesz posypać kawałkami orzechów, szcypiorkiem lub pietruszką.
No comments:
Post a Comment