Przepis, lekko zmieniony, pochodzi z opakowania bulionetek Knorr'a 'Esencja do duszonego kurczaka'.
Składniki:
(na 4 porcje)
2 średnie piersi z kurczaka (400g)
1 niewielka, czrwona papryka
1 marchewka
1 cebula
kubek różyczek kalafiora
2 łyżki mąki
1 łyżeczka suszonego oregano
2 łyżki oliwy/oleju
bulionetka Knorr 'Esencja do duszonego kurczaka'
- Pokrój marchewkę w półplasterki, a pozostałe warzywa i kurczaka w niewielką kostkę.
- Rozgrzej olej w sporym garnku, oprósz kurczaka mąką i podsmaż na złotawy kolor. Dodaj warzywa i oregano, smaż 3-4 minuty, często mieszając.
- Wlej szklankę (250ml) wody i dodaj bulionetkę. Duś około 10 minut, do czasu, aż mięso i warzywa będą ugotowane.
- Podawaj z ulubiony ryżem, albo ziemniakami puree.
szybko i pysznie
ReplyDelete