Pomysł ze strony supermarketu Asda.
Składniki:
(na około 6 porcji)
1 duża cebula, posiekana
1 ząbek czosnku, posiekany
3cm kawałek imbiru, wielkości kciuka, posiekany
1 łyżka oleju
4 średnie słodkie ziemniaki, obrane i posiekane na kawałki
1 kostka rosołowa, warzywna
200ml mleka kokosowego
- W dużym garnku, z pasującą pokrywką, rozgrzej olej i smaż cebulę, czosnek i imbir - na niewielkim ogniu, przez około 10 minut. Warzywa powinny być miękkie, ale nie brązowe.
- Dodaj słodkie ziemniaki, wkrusz kostkę i wlej 750ml wrzącej wody. Zagotuj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
- Wmieszaj mleko kokosowe i zmiksuj blenderem na gładki krem.
- Podawaj z posiekanymi zielonymi cebulkami, płatkami chilli, albo pokropione mlekiem kokosowym.
świetna zupa trzeba bedzie zrobić
ReplyDelete