Przepis z BBC Good Food.
Składniki:
(jakieś 4-6 porcji)
200g małego makaronu - kokardki, macaroni
3 łyżki oliwy extra virgin
1 łyżka octu z czerwonego wina
1 łyżeczka suszonego oregano
15-20 pomidorków koktajlowych
75g oliwek, czarnych albo zielonych
kawałek ogórka
1 mała czerwona cebula
100g sera feta
- Przygotuj dressing: w dużej misce wymieszaj dokładnie oliwę, ocet i oregano. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Dokładnie odcedź i zostaw na durszlaku do przestudzenia.
- Pokrój pomidorki i oliwki na połówki, ogórka w kostkę, a cebulę w cieniutkie półplasterki.
- Wymieszaj makaron z dressingiem. Dodaj warzywa i pokruszony ser. Jedz od razu, albo zostaw w lodówce na następny dzień.
super sałatka
ReplyDelete