Przepis ze strony supermarketu Lidl.
Składniki:
(blaszka kwadratowa 20cm)
350g płatków owsianych
3 dojrzałe banany
3-5 łyżek golden syrup, albo syropu klonowego (lub miodu, jeśli nie muszą być wegańskie)
4 łyżki oleju kokosowego
garstka orzechów (pistacje, włoskie)
garstka suszonej żurawiny
2 łyżeczki cynamonu
- Rozgrzej piekarnik do 180stC i wyłóż blaszkę papierem do pieczenia;
- W dużej misce rozgnieć widelcem banany. Dodaj olej kokosowy, płatki owsiane, orzechy, cynamon, żurawinę i wybrane słodzidło, dobrze wymieszaj;
- Wylej mieszankę równomierną warstwą do przygotowanej blaszki i wygładź powierzchnię;
- Piecz okolice 15-20 minut, aż flapjack będzie złotawo-brązowy, ostudź kompletnie na kratce przed pokrojeniem na porcje.
No comments:
Post a Comment