skorka starta z 1 niewielkiej pomaranczy, sok - mokre skladniki
mala puszka (298g) mandarynek, odcedzonych bardzo dokladnie z zalewy
100g opakowanie groszkow czekoladowych do pieczenia - z bialej czekolady; albo posiekana czekolada
mokre
sok wycisniety z pomaranczy
2 jajka
1/2 szklanki (125ml) mleka
1/3 szklanki (80ml) oleju
ponadto:
blaszka do muffinek, wylozona 12 papilotkami
Opis przygotowania bez niespodzianek - kompletnie 'muffinkowy' :)
Rozgrzac piekarnik do 180stC.
W misce wymieszac dokladnie suche skladniki. W dzbanku roztrzepac mokre skladniki - na gladka mase. Wlac mase mleczna do suchych skladnikow i szybko wymieszac - nie za dlugo, bo ciasto bedzie twarde. Rozlozyc do przygotowanych papilotek i piec okolo 20-25min.
No comments:
Post a Comment